woensdag, september 30, 2020
‘Herfst’

Zaterdag 26 september tot en met zaterdag 9 januari 2021

“Ik kom uit een creatief nestje, waar de schoonheid der dingen werden genoemd en beleefd. Mijn ouders leerden ons kijken, vooral in de natuur. Daar in het bosrijke Brabant is de basis gelegd om te leren kijken. Achteraf gezien begon daar al de creativiteit.
Als kind was ik altijd al op zoek naar mooie stenen, kastanjes, herfstbladeren en kleine takjes.

Paddenstoelen waren alleen om naar te kijken, dat werd ons duidelijk verteld. En nu nog steeds, vind ik het leuk om van gevonden materialen iets te creëren. Het respect voor de natuur heb ik altijd gehouden. De natuur, in al zijn seizoenen, met de meest prachtige kleuren, trekken mij steeds naar het park. De kleuren, de rust, de eenvoud, de omgeving, alles komt dan in een vloeiende lijn bij elkaar. Kleuren hebben altijd een indruk op mij gemaakt. Of het nu de bladeren in het bos zijn, of de vele kleurige buitenlandse specerij stalletjes, of de prachtige Keniaanse kleding in Afrika, waar ik jaarlijks mocht zijn. Kleur heeft altijd mijn primaire aandacht.

Het schilderen op zich, kan een hele uitdaging zijn. Ik spetter of gooi of strijk hier en daar wat kleuren op een doek en dan ontstaat er iets of helemaal niets. Soms is het een gevecht met verf, vandaar dat er schilderijen bij zijn, die zo vaak zijn overgeschilderd, dat het bijna een maanlandschap is. Ik schilder vanuit emoties. Soms, in het begin, vrij donkere kleuren. Van lieverlee werden de kleuren lichter en soms spat het felle rode ervan af. Schilderen is een emotie die ik nodig heb om goed te kunnen functioneren.

Ik ben blij dat deze “hobby” mij zoveel voldoening geeft. Ik hoop met deze expositie, ook anderen te stimuleren, hun eigen emotie kleur te geven.”

Geïnteresseerden zijn van harte welkom iedere zaterdag en de eerste zondag van de maand tussen 13.00 -17.00 uur.
Met inachtneming van de RIVM regels betreffende COVID 19

U kunt het werk van Annette ook zien en kopen in de webshop.

dinsdag, juni 09, 2020

De outsider galerie is weer geopend met inachtneming van de RIVM maatregelen. Vanaf 6 juni tot en met 19 september kunt u het werk bewonderen en kopen van Jonathan Wesseling en Dave Stamm.

Dave Stamm
Jonathan Wesseling

Mocht u liever thuis de werken bekijken? Ga dan naar de webshop van Vialumina.