zaterdag, oktober 01, 2022
vreugde op mars

Van harte welkom op zaterdag 1 oktober om 15.00 uur bij de feestelijke opening van een gloednieuwe expositie in Galerie Via Lumina, Voorstraat 152. De exposant is niemand minder dan Mathijs Krijtenberg, geboren en getogen in Dordrecht. Zijn kleurrijke en fantasierijke werken zijn vanaf dat moment tot 21 januari iedere zaterdag en de eerste zondag van de maand tussen 13.00 en 17.00 uur van de maand van te bewonderen. Na de officiële opening speelt R.A.K. jazzcombo.

Wat Mathijs Krijtenberg (42) over zichzelf vertelt:

‘Behalve kunstenaar ben ik ook producer van elektronische muziek en ben ik graag bezig met fotografie, fotobewerking, muziek maken, tekenen, video editing en digitale kunst. Ik heb drie muziekalbums geproduceerd in de afgelopen jaren. Deze albums zijn te vinden onder mijn artiestennaam Xagonith op YouTube. In het dagelijks leven werk ik met veel plezier als scanoperator voor het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. Naast deze hobby’s en werkzaamheden zorg ik met liefde voor alle planten binnen in huis en buiten op mijn balkon en voor mijn huisdieren. Ik heb een kat genaamd Pom, een cavia genaamd Mattie en een groot tropisch aquarium met aardig wat vissen.’

vrijdag, augustus 19, 2022

In galerie Vialumina is nog tot en met 27 augustus het werk van Rosella Bartolozzi en
Sander van den Assem te zien.

Zaterdag 20 en 1 oktober speelt het R.A.K. Jazzcombo in de galerie en geeft muzikale kleur aan de expositie. U zult jazz standards, bossanova’s, latin muziek en blues horen.

Het R.A.K jazz combo bestaat uit: Koen van Hartog – bassist, Roseline Richard – saxofoniste en fluitiste, Anton Roks – gitaar, Richard Den Haan – drums.