woensdag, januari 13, 2021

Hartelijk dank voor al uw stemmen. Vialumina viel niet onder de genomineerden maar ontvangt wel een zeer welkome troostprijs.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies,
kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven.
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

woensdag, september 30, 2020
‘Herfst’

Zaterdag 26 september tot en met zaterdag 20 maart 2021

“Ik kom uit een creatief nestje, waar de schoonheid der dingen werden genoemd en beleefd. Mijn ouders leerden ons kijken, vooral in de natuur. Daar in het bosrijke Brabant is de basis gelegd om te leren kijken. Achteraf gezien begon daar al de creativiteit.
Als kind was ik altijd al op zoek naar mooie stenen, kastanjes, herfstbladeren en kleine takjes.

Paddenstoelen waren alleen om naar te kijken, dat werd ons duidelijk verteld. En nu nog steeds, vind ik het leuk om van gevonden materialen iets te creëren. Het respect voor de natuur heb ik altijd gehouden. De natuur, in al zijn seizoenen, met de meest prachtige kleuren, trekken mij steeds naar het park. De kleuren, de rust, de eenvoud, de omgeving, alles komt dan in een vloeiende lijn bij elkaar. Kleuren hebben altijd een indruk op mij gemaakt. Of het nu de bladeren in het bos zijn, of de vele kleurige buitenlandse specerij stalletjes, of de prachtige Keniaanse kleding in Afrika, waar ik jaarlijks mocht zijn. Kleur heeft altijd mijn primaire aandacht.

Het schilderen op zich, kan een hele uitdaging zijn. Ik spetter of gooi of strijk hier en daar wat kleuren op een doek en dan ontstaat er iets of helemaal niets. Soms is het een gevecht met verf, vandaar dat er schilderijen bij zijn, die zo vaak zijn overgeschilderd, dat het bijna een maanlandschap is. Ik schilder vanuit emoties. Soms, in het begin, vrij donkere kleuren. Van lieverlee werden de kleuren lichter en soms spat het felle rode ervan af. Schilderen is een emotie die ik nodig heb om goed te kunnen functioneren.

Ik ben blij dat deze “hobby” mij zoveel voldoening geeft. Ik hoop met deze expositie, ook anderen te stimuleren, hun eigen emotie kleur te geven.”

Met inachtneming van de RIVM regels betreffende COVID 19 is de galerie tot nader berichtgeving gesloten. Mocht u het werk van Annette willen bekijken en kopen dan kan dat via de webshop.