vrijdag, januari 27, 2023

Op zaterdag 28 januari om 15.00 uur is de feestelijke opening van de expositie van Vincent de Bruijn bij Galerie Via Lumina, Voorstraat 152. De bijzondere werken van deze getalenteerde Dordtse kunstenaar zijn vanaf dat moment tot 1 april iedere zaterdag en de eerste zondag van de maand (tijdens Kunstrondje Dordt) tussen 13.00 en 17.00 uur bewonderen. Na de officiële opening speelt het Dordts Latin Swing Collectief swingende latin songs en bossanova’s. Iedereen is welkom.

Dordtenaar Vincent de Bruijn (Dubbeldam 1969) maakt vooral acrylschilderijen op doek, tekeningen en bewerkte foto’s. Hij volgde een opleiding aan de kunstacademie in ‘s-Hertogenbosch, maar moest vanwege psychische problemen de opleiding afbreken. Daarna is hij als autodidact verdergegaan. Vincent ontwikkelde een eigen stijl. Zijn werk is fantasierijk, surrealistisch, soms bizar, soms dromerig. Hij ziet allerlei beelden en fantasieën die hij direct, zonder correcties achteraf, omzet in tekeningen en schilderijen. Zijn werken zijn prachtig en vertellen een fantasievol en kleurrijk verhaal. Iedereen ziet weer andere dingen in zijn werk.

Dali en Hans Kanters
Vincent laat zich inspireren door surrealistische kunstenaars als Salvador Dali en Hans Kanters. Hij exposeerde al eerder in De Verbeelding (Oud-Beijerland), Merz (Dordrecht) en in de Kunstschouw(Schouwen Duiveland).

zaterdag, oktober 01, 2022
vreugde op mars

Van harte welkom op zaterdag 1 oktober om 15.00 uur bij de feestelijke opening van een gloednieuwe expositie in Galerie Via Lumina, Voorstraat 152. De exposant is niemand minder dan Mathijs Krijtenberg, geboren en getogen in Dordrecht. Zijn kleurrijke en fantasierijke werken zijn vanaf dat moment tot 21 januari iedere zaterdag en de eerste zondag van de maand tussen 13.00 en 17.00 uur van de maand van te bewonderen. Na de officiële opening speelt R.A.K. jazzcombo.

Wat Mathijs Krijtenberg (42) over zichzelf vertelt:

‘Behalve kunstenaar ben ik ook producer van elektronische muziek en ben ik graag bezig met fotografie, fotobewerking, muziek maken, tekenen, video editing en digitale kunst. Ik heb drie muziekalbums geproduceerd in de afgelopen jaren. Deze albums zijn te vinden onder mijn artiestennaam Xagonith op YouTube. In het dagelijks leven werk ik met veel plezier als scanoperator voor het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. Naast deze hobby’s en werkzaamheden zorg ik met liefde voor alle planten binnen in huis en buiten op mijn balkon en voor mijn huisdieren. Ik heb een kat genaamd Pom, een cavia genaamd Mattie en een groot tropisch aquarium met aardig wat vissen.’